W nasze skromne progi zapraszamy wszystkich podróżnych i zasiedziałych, smakoszy i estetów kulinarnych, samotnych i tych z rodzinami, głodnych i spragnionych – nie tylko nowych wrażeń. Zapraszamy miłośników kur, wieprzów, wołów a także leśnych stworów rozmaitych. W naszym menu znajdziecie bogaty wybór dań i napojów.
W urokliwej atmosferze drewnianej karczmy, dania i napitki wyborne pozwolą zapomnieć o smutku, zmęczeniu a może nawet porze roku. Z niecierpliwością czekamy na bywalców naszej karczmy jak i na tych z Państwa, którzy zawitają tu po raz pierwszy.
Według bywalców nasze największe atuty to:
- doskonała kuchnia
- piękne, zadbane wnętrza
- profesjonalna obsługa
- doświadczenie przy organizacji imprez
- położenie w pięknej, górskiej okolicy z licznymi atrakcjami dla Turystów
SPRAWDŹ NASZE PROPOZYCJE MENU
PROPOZYCJA I – 65zł/os.
Kiełbasa, kaszanka, sosy do mięs, pieczywo, masło, sałatka pekińska, warzywa,
swojski chleb, smalec, ogórki, kawa, herbata, napoje
PROPOZYCJA II – 75zł/os.
Kiełbasa, kaszanka, skrzydełko, sosy do mięs, swojski chleb, smalec, ogórki kiszone,
sałatka jarzynowa, grecka, kawa, herbata, napoje
PROPOZYCJA III – 100zł/os.
Kiełbasa, kaszanka, skrzydełko, karczek, szaszłyk drobiowy, sosy do mięs, swojski
chleb, smalec, ogórki kiszone, sałatka jarzynowa, grecka, kawa, herbata, napoje,
soki
Dodatkowo do każdej z powyższych propozycji możemy zaoferować:
- Udziec z Wieprza krojony przy gościach + kartofle zasmażane + surówki – 25 zł/os.
- Pstrąg z grilla 100g – 7 zł
PROPOZYCJA I – 120zł/os. (SAM BANKIET BEZ NOCLEGU – 150zł/os.)
Danie główne + 1 ciepła kolacja
PROPOZYCJA II – 130zł/os. (SAM BANKIET BEZ NOCLEGU – 160zł/os.)
Danie główne + 2 ciepłe kolacje
PROPOZYCJA III – 140zł/os. (SAM BANKIET BEZ NOCLEGU – 170zł/os.)
Danie główne + 3 ciepłe kolacje
Bankiet trwa 6 godzin. Każda następna rozpoczęta godzina to koszt 300zł.
Dania główne do wyboru:
1. Udko Twardowskiego z plastrem boczku
2. Koperta ze schabu z serem i grzybami, ziemniaki, zestaw surówek, kompot
3. Karczek zapiekany (z serem i pieczarkami), frytki, zestaw surówek, kompot
4. Udko Złociste (faszerowane pieczarkami), ziemniaki, zestaw surówek, kompot
5. Pierś lub schab po Opawsku z sosem pieczarkowym, ziemniaki, zestaw surówek, kompot
6. Udziec z Wieprza, kartofle zasmażane, kapusta kiszona
Ciepła kolacja (2 do wyboru):
Barszcz z krokietem, pasztecikami, Bigos po myśliwsku, Flaki wołowe, Szaszłyk drobiowy lub
wieprzowy, Bogracz, Boeuf strogonof
Zimna płyta (do wyboru 7 propozycji):
– śledzie na kilka sposobów
– pomidor przekładany mozzarellą z dodatkiem oliwy i świeżej bazylii
– deski wędlin i mięs staropolskich
– deska serów
– sałatka z kurczakiem wędzonym i słonecznikiem
– szparagi z sosem tatarskim
– sałatka z kurczakiem a’la gyros
– rożki z szynki nadziewane pastą chrzanową
– jajka w sosie tatarskim
– tradycyjna sałatka jarzynowa
– sałatka z mini Ravioli
– sałatka grecka z oliwkami i fetą
– mix party – warzywa marynowane
Do kolacji podana woda mineralna z cytryną, soki owocowe, kawa, herbata, ciasto
PROPOZYCJA I – 145zł/os.* (SAMA BIESIADA BEZ NOCLEGU – 165zł/os.)
Na dobry początek:
– herbata po góralsku lub grzane piwo
– swojski smalec z chlebem
Chlipawka:
Krem z opawskich grzybów
Coś na konkretno (Mięsa na drewnie podane 2szt./os.):
– Ziobro Janosika miodem zaprawiane
– Schabowy głęboko smażony
– Rolady wieprzowe
Dodatki jakich mało:
– Zimniok z wody z koprem
– Zimniok obsmażany
– Kapucha modra gotowana
– Surówek pełna micha
– Sosy do mięsiwa
Do wódecki:
– Pierogi rozmaite
– Swojskie wędliny i sery
– Marynaty z warzyw
– Sałatka warzywna na swojskim majonyzie
– Śledzik kaszubski w dwóch smakach
– Zimne nóżki
PROPOZYCJA II – 165zł/os.* (SAMA BIESIADA BEZ NOCLEGU – 185zł/os.)
Na dobry początek:
– herbata po góralsku lub grzane piwo
– swojski smalec z chlebem
Chlipawka:
– Kwaśnica na ryju gotowana
Coś na konkretno:
(Mięsa na drewnie podane 2szt./os.)
Ziobro Janosika miodem zaprawiane
Schabowy głęboko smażony
Rolady wieprzowe
Dodatki jakich mało:
– Zimniok z wody z koprem
– Zimniok obsmażany
– Kapucha modra gotowana
– Surówek pełna micha
– Sosy do mięsiwa
Do wódecki:
– Pierogi rozmaite
– Swojskie wędliny i sery
– Sałatka grecka
– Sałatka warzywna
– Śledzik kaszubski w dwóch smakach
– Zimne nóżki
– Jaja w sosie tatarskim
Dla wytrwałych zbójów:
Barszcz z krokietem
* oferta ważna dla grup mi. 15 os.
Do każdej propozycji wliczone jest:
kawa, herbata, soki, woda, napoje, ciasto 3 rodzaje, pieczywo
Bankiet trwa 6 godzin. Każda następna rozpoczęta godzina to koszt 300zł.