Ślub i przyjęcie weselne to szczególne wydarzenie, które na długo pozostaje w pamięci Młodej Pary oraz wszystkich gości. Z myślą o tej ważnej chwili, specjalnie dla Państwa przygotowaliśmy bogatą ofertę weselną. Wiedza i doświadczenie naszych pracowników gwarantują realizację usług na najwyższym poziomie.
Ośrodek Wypoczynkowy Złoty-Potok, wraz z Karczmą Zbójnicką w Pokrzywnej to niepowtarzalna atmosfera miejsca, unikalne wnętrza sal, to tradycja połączona z prestiżem, które sprawią iż Wy i Wasi goście poczujecie się wyjątkowo. Z wielką przyjemnością zorganizujemy przyjęcie, o jakim Państwo marzycie, według scenariusza opartego na tradycji, bądź według Państwa pomysłu. Sprawimy, że te najważniejsze chwile w życiu pozostaną niezapomniane nie tylko przez Was ale i Waszych gości!
PROPOZYCJA MENU WESELNEGO – 300ZŁ/OS.
Zupa: Rosół domowy z kury z makaronem lub inna zupa
Drugie danie (mięsa podane na paterach po 3 rodzaje na osobę):
- Rolada śląska
- Pieczeń z karczku
- Pieczone udko z kurczaka
- Kotlet schabowy tradycyjny
- Kotlet Devolay po staropolsku
Drugie danie (dodatki):
- Ziemniaki z wody
- Kluski śląskie
- Sos pieczeniowy
Surówki:
- Surówka z pora z jabłkiem
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
- Ćwikła
- Mizeria z koperkiem (sezonowo)
- Marchewka z groszkiem zasmażanym
Deser: Lody z bitą smietaną i owocami
Na słodko:
- Tort weselny z owocami
- 5 rodzajów ciasta (sernik, makowiec, szarlotka, ciasto z galaretką, snikers)
Zimna płyta:
– Deska swojskich wędlin
– Sery żółte i pleśniowe
– Sałatka jarzynowa
– Galaretka wieprzowa
– Kurczak w galarecie
– Jaja w sosie tatarskim
– Sałatka z piersi z kurczaka
– Kura faszerowana
– Śledź w zalewie octowej (rolmops)
– Śledź po góralsku
– Marynaty z warzyw i grzybówKolacja I:
- Płonąca niespodzianka udziec z wieprza krojona przy Gościach
- Ziemniaczki opiekane i frytki
- Kapusta zasmażana
Kolacja II:
- Gulasz meksykański
- Flaczki wołowe
Kolacja III:
- Barszcz z krokietem
Napoje – zapewniają Państwo Młodzi
Kawa, herbata – bez ograniczeń
POPRAWINY – 60ZŁ/OS.
Zaczynamy o godz. 12:00 obiadem, poprawiny trwają do godz. 18:00.
Zupa: Kwaśnica na ryju gotowana
Drugie danie: To co zostało z obiadu dnia poprzedniegoNa poprawinach wydajemy wszystko to co zostało z dnia poprzedniego.
Warunkiem rezerwacji sali jest spisanie umowy.