W naszym kompleksie znajduje się restauracja zdolna pomieścić do 150 osób. Serwujemy smaczne i urozmaicone dania kuchni domowej oraz potrawy kuchni polskiej i regionalnej. Zapraszamy Państwa do restauracji polecającej dania kuchni regionalnej oraz do skosztowania specjałów szefa kuchni.

Proponujemy Państwu menu na każdą okazję. Zapraszamy również do zapoznania się z przykładowymi propozycjami.

Serdecznie zapraszamy Państwa do skorzystania z naszej oferty bankietowej. Poniżej przedstawiamy propozycje menu.

MENU OBIADOWE

PROPOZYCJA I
Zupa:
Rosół

Danie główne:
Udko pieczone z ziemniakami, zestaw surówek

Cena: 55 zł / os.

 

PROPOZYCJA II
Zupa:
Krem borowikowy

Danie główne:
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym z ziemniakami i buraczkami czerwonymi zasmażanymi

Cena: 55 zł / os.

 

PROPOZYCJA III
Zupa:
Zupa pomidorowa z makaronem

Danie główne:
Rolada wieprzowa podana z kluseczkami śląskimi i modrą kapustą

Cena: 55 zł / os.

 

PROPOZYCJA IV
Zupa:
Pikantny rosół węgierski

Danie główne:
Udko nadziewane pieczarkami, zestaw surówek

Cena: 55 zł / os.

 

PROPOZYCJA V
Zupa:
Jarzynowa

Danie główne:
Schab po parysku, ziemniaki z koperkiem, zestaw surówek

Cena: 55 zł / os.

* Do obiadu podany kompot


DESERY (35zł/os.)

1. Tiramisu
2. Mus czekoladowy z frużeliną wiśniową
3. Szarlotka z lodami waniliowymi
4. Panna Cotta


DANIA WEGETARIAŃSKIE

Pstrąg z grilla, frytki, zestaw surówek, masło czosnkowe – 65zł/os.
Ser smażony panierowany, frytki, zestaw surówek – 50zł/os.
Sałatka grecka – ser feta, sałata lodowa, pomidor, ogórek, oliwki, cebula, papryka – 35zł/os.


KOLACJA STANDARDOWA – SZWEDZKI BUFET – 45zł/os.

Dwa ciepłe dania np.: barszcz z krokietami i pasztecikami,
Naleśniki ze szpinakiem, kiełbaski z cebulką, bogracz, szaszłyk
zimna płyta , sery , warzywa, herbata


KOLACJE BANKIETOWE

PROPOZYCJA I – 160zł/os. (SAM BANKIET BEZ NOCLEGU – 180zł/os.)
Danie główne + 1 ciepła kolacja
PROPOZYCJA II – 170zł/os. (SAM BANKIET BEZ NOCLEGU – 190zł/os.)
Danie główne + 2 ciepłe kolacje
PROPOZYCJA III – 180zł/os. (SAM BANKIET BEZ NOCLEGU – 200zł/os.)
Danie główne + 3 ciepłe kolacje

Bankiet trwa 6 godzin. Każda następna rozpoczęta godzina to koszt 400zł.

Dania główne do wyboru:
1. Udko Twardowskiego z plastrem boczku
2. Koperta ze schabu z serem i grzybami, ziemniaki, zestaw surówek
3. Karczek zapiekany (z serem i pieczarkami), frytki, zestaw surówek
4. Udko Złociste (faszerowane pieczarkami), ziemniaki, zestaw surówek
5. Pierś lub schab po Opawsku z sosem pieczarkowym, ziemniaki, zestaw surówek
6. Udziec z Wieprza, kartofle zasmażane, kapusta kiszona

Ciepła kolacja:
Barszcz z krokietem, pasztecikami, Bigos po myśliwsku, Flaki wołowe, Szaszłyk drobiowy lub
wieprzowy, Bogracz, Boeuf strogonof

Zimna płyta (do wyboru 6 propozycji):
– śledzie na kilka sposobów
– pomidor przekładany mozzarellą z dodatkiem oliwy i świeżej bazylii
– deski wędlin i mięs staropolskich
– deska serów
– sałatka z kurczakiem wędzonym i słonecznikiem
– szparagi z sosem tatarskim
– sałatka z kurczakiem a’la gyros
– rożki z szynki nadziewane pastą chrzanową
– jajka w sosie tatarskim
– tradycyjna sałatka jarzynowa
– sałatka z mini Ravioli
– sałatka grecka z oliwkami i fetą
– mix party – warzywa marynowane

Do kolacji podana woda mineralna z cytryną, soki owocowe, kawa, herbata, ciasto

Serdecznie zapraszamy Państwa do skorzystania z naszej oferty bankietowej. Poniżej przedstawiamy propozycje menu.

MENU OBIADOWE

PROPOZYCJA I
Zupa:
Rosół

Danie główne:
Udko pieczone z ziemniakami, zestaw surówek

Cena: 60 zł / os.

 

PROPOZYCJA II
Zupa:
Krem borowikowy

Danie główne:
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym z ziemniakami i buraczkami czerwonymi zasmażanymi

Cena: 60 zł / os.

 

PROPOZYCJA III
Zupa:
Zupa pomidorowa z makaronem

Danie główne:
Rolada wieprzowa podana z kluseczkami śląskimi i modrą kapustą

Cena: 60 zł / os.

 

PROPOZYCJA IV
Zupa:
Pikantny rosół węgierski

Danie główne:
Udko nadziewane pieczarkami, zestaw surówek

Cena: 60 zł / os.

 

PROPOZYCJA V
Zupa:
Jarzynowa

Danie główne:
Schab po parysku, ziemniaki z koperkiem, zestaw surówek

Cena: 60 zł / os.

* Do obiadu podany kompot


DESERY (35zł/os.)

1. Tiramisu
2. Mus czekoladowy z frużeliną wiśniową
3. Szarlotka z lodami waniliowymi
4. Panna Cotta


DANIA WEGETARIAŃSKIE

Pstrąg z grilla, frytki, zestaw surówek, masło czosnkowe – 65zł/os.
Ser smażony panierowany, frytki, zestaw surówek – 50zł/os.
Sałatka grecka – ser feta, sałata lodowa, pomidor, ogórek, oliwki, cebula, papryka – 35zł/os.


KOLACJA STANDARDOWA – SZWEDZKI BUFET – 50zł/os.

Dwa ciepłe dania np.: barszcz z krokietami i pasztecikami,
Naleśniki ze szpinakiem, kiełbaski z cebulką, bogracz, szaszłyk
zimna płyta , sery , warzywa, herbata


KOLACJE BANKIETOWE

PROPOZYCJA I – 170zł/os. (SAM BANKIET BEZ NOCLEGU – 190zł/os.)
Danie główne + 1 ciepła kolacja
PROPOZYCJA II – 180zł/os. (SAM BANKIET BEZ NOCLEGU – 200zł/os.)
Danie główne + 2 ciepłe kolacje
PROPOZYCJA III – 190zł/os. (SAM BANKIET BEZ NOCLEGU – 210zł/os.)
Danie główne + 3 ciepłe kolacje

Bankiet trwa 6 godzin. Każda następna rozpoczęta godzina to koszt 500zł.

Dania główne do wyboru:
1. Udko Twardowskiego z plastrem boczku
2. Koperta ze schabu z serem i grzybami, ziemniaki, zestaw surówek
3. Karczek zapiekany (z serem i pieczarkami), frytki, zestaw surówek
4. Udko Złociste (faszerowane pieczarkami), ziemniaki, zestaw surówek
5. Pierś lub schab po Opawsku z sosem pieczarkowym, ziemniaki, zestaw surówek
6. Udziec z Wieprza, kartofle zasmażane, kapusta kiszona

Ciepła kolacja:
Barszcz z krokietem, pasztecikami, Bigos po myśliwsku, Flaki wołowe, Szaszłyk drobiowy lub
wieprzowy, Bogracz, Boeuf strogonof

Zimna płyta (do wyboru 6 propozycji):
– śledzie na kilka sposobów
– pomidor przekładany mozzarellą z dodatkiem oliwy i świeżej bazylii
– deski wędlin i mięs staropolskich
– deska serów
– sałatka z kurczakiem wędzonym i słonecznikiem
– szparagi z sosem tatarskim
– sałatka z kurczakiem a’la gyros
– rożki z szynki nadziewane pastą chrzanową
– jajka w sosie tatarskim
– tradycyjna sałatka jarzynowa
– sałatka z mini Ravioli
– sałatka grecka z oliwkami i fetą
– mix party – warzywa marynowane

Do kolacji podana woda mineralna z cytryną, soki owocowe, kawa, herbata, ciasto

I Komunia Święta to ważne wydarzenie w życiu dziecka. W tym szczególnym dniu z przyjemnością będziemy Państwu służyć. Celem naszej oferty jest uczynienie tego dnia pięknym i niezapomnianym. Ośrodek Chrobry to idealne miejsce do organizacji przyjęcia komunijnego. Profesjonalna obsługa oraz wykwintna kuchnia, zapewniają niepowtarzalną atmosferę tych wyjątkowych wydarzeń. Zapraszamy serdecznie do odwiedzenia naszego ośrodka i restauracji na niezobowiązującą rozmowę połączoną z prezentacją Kart Menu. Na Państwa życzenie zaprezentujemy zdjęcia z dotychczasowych przyjęć.

I propozycja (165zł/os.)

Obiad: rosół z makaronem, kotlet schabowy panierowany, rolada wieprzowa lub wołowa w sosie własnym. Filet z kurczaka po prowansalsku, pieczeń wieprzowa, udko pieczone, ziemniaki, kluski śląskie, surówka ze świeżej kapusty, marchewka z groszkiem, mizeria, kompot, kawa, herbata.

II propozycja (229zł/os.)

Obiad: rosół z makaronem, kotlet schabowy panierowany, rolada wieprzowa lub wołowa w sosie własnym. Filet z kurczaka po prowansalsku, pieczeń wieprzowa, udko pieczone, ziemniaki, kluski śląskie, surówka ze świeżej kapusty, marchewka z groszkiem, mizeria, kompot, lody, kawa, herbata.

Zimna płyta: szynka staropolska, szynka cygańska, polędwica sopocka, salami, szynka w galarecie z warzywami, galareta wieprzowa, jaja w sosie tatarskim, sałatka jarzynowa tradycyjna, sałatka z piersi kurczaka z ananasem, szparagi zawijane szynką na liściu sałaty.

Szaszłyk wieprzowy lub drobiowy, barszcz + krokiety, na kloszach owoce, ciasto, tort komunijny. Kawa, herbata bez ograniczeń