W naszym kompleksie znajduje się restauracja zdolna pomieścić do 150 osób. Serwujemy smaczne i urozmaicone dania kuchni domowej oraz potrawy kuchni polskiej i regionalnej. Zapraszamy Państwa do restauracji polecającej dania kuchni regionalnej oraz do skosztowania specjałów szefa kuchni.
Proponujemy Państwu menu na każdą okazję. Zapraszamy również do zapoznania się z przykładowymi propozycjami.
Serdecznie zapraszamy Państwa do skorzystania z naszej oferty bankietowej. Poniżej przedstawiamy propozycje menu.
MENU OBIADOWE
PROPOZYCJA I
Zupa:
Rosół
Danie główne:
Udko pieczone z ziemniakami, zestaw surówek
Cena: 50 zł / os.
PROPOZYCJA II
Zupa:
Krem borowikowy
Danie główne:
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym z ziemniakami i buraczkami czerwonymi zasmażanymi
Cena: 50 zł / os.
PROPOZYCJA III
Zupa:
Zupa pomidorowa z makaronem
Danie główne:
Rolada wieprzowa podana z kluseczkami śląskimi i modrą kapustą
Cena: 50 zł / os.
PROPOZYCJA IV
Zupa:
Pikantny rosół węgierski
Danie główne:
Udko nadziewane pieczarkami, zestaw surówek
Cena: 50 zł / os.
PROPOZYCJA V
Zupa:
Jarzynowa
Danie główne:
Schab po parysku, ziemniaki z koperkiem, zestaw surówek
Cena: 50 zł / os.
* Do obiadu podany kompot
DESERY (35zł/os.)
1. Tiramisu
2. Mus czekoladowy z frużeliną wiśniową
3. Szarlotka z lodami waniliowymi
4. Panna Cotta
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Pstrąg z grilla, frytki, zestaw surówek, masło czosnkowe – 60zł/os.
Ser smażony panierowany, frytki, zestaw surówek – 40zł/os.
Sałatka grecka – ser feta, sałata lodowa, pomidor, ogórek, oliwki, cebula, papryka – 30zł/os.
KOLACJA STANDARDOWA – SZWEDZKI BUFET – 40zł/os.
Dwa ciepłe dania np.: barszcz z krokietami i pasztecikami,
Naleśniki ze szpinakiem, kiełbaski z cebulką, bogracz, szaszłyk
zimna płyta , sery , warzywa, herbata
KOLACJE BANKIETOWE
PROPOZYCJA I – 140zł/os. (SAM BANKIET BEZ NOCLEGU – 170zł/os.)
Danie główne + 1 ciepła kolacja
PROPOZYCJA II – 150zł/os. (SAM BANKIET BEZ NOCLEGU – 180zł/os.)
Danie główne + 2 ciepłe kolacje
PROPOZYCJA III – 160zł/os. (SAM BANKIET BEZ NOCLEGU – 190zł/os.)
Danie główne + 3 ciepłe kolacje
Bankiet trwa 6 godzin. Każda następna rozpoczęta godzina to koszt 300zł.
Dania główne do wyboru:
1. Udko Twardowskiego z plastrem boczku
2. Koperta ze schabu z serem i grzybami, ziemniaki, zestaw surówek
3. Karczek zapiekany (z serem i pieczarkami), frytki, zestaw surówek
4. Udko Złociste (faszerowane pieczarkami), ziemniaki, zestaw surówek
5. Pierś lub schab po Opawsku z sosem pieczarkowym, ziemniaki, zestaw surówek
6. Udziec z Wieprza, kartofle zasmażane, kapusta kiszona
Ciepła kolacja:
Barszcz z krokietem, pasztecikami, Bigos po myśliwsku, Flaki wołowe, Szaszłyk drobiowy lub
wieprzowy, Bogracz, Boeuf strogonof
Zimna płyta (do wyboru 6 propozycji):
– śledzie na kilka sposobów
– pomidor przekładany mozzarellą z dodatkiem oliwy i świeżej bazylii
– deski wędlin i mięs staropolskich
– deska serów
– sałatka z kurczakiem wędzonym i słonecznikiem
– szparagi z sosem tatarskim
– sałatka z kurczakiem a’la gyros
– rożki z szynki nadziewane pastą chrzanową
– jajka w sosie tatarskim
– tradycyjna sałatka jarzynowa
– sałatka z mini Ravioli
– sałatka grecka z oliwkami i fetą
– mix party – warzywa marynowane
Do kolacji podana woda mineralna z cytryną, soki owocowe, kawa, herbata, ciasto
I Komunia Święta to ważne wydarzenie w życiu dziecka. W tym szczególnym dniu z przyjemnością będziemy Państwu służyć. Celem naszej oferty jest uczynienie tego dnia pięknym i niezapomnianym. Ośrodek Chrobry to idealne miejsce do organizacji przyjęcia komunijnego. Profesjonalna obsługa oraz wykwintna kuchnia, zapewniają niepowtarzalną atmosferę tych wyjątkowych wydarzeń. Zapraszamy serdecznie do odwiedzenia naszego ośrodka i restauracji na niezobowiązującą rozmowę połączoną z prezentacją Kart Menu. Na Państwa życzenie zaprezentujemy zdjęcia z dotychczasowych przyjęć.
I propozycja (130zł/os.)
Obiad: rosół z makaronem, kotlet schabowy panierowany, rolada wieprzowa lub wołowa w sosie własnym. Filet z kurczaka po prowansalsku, pieczeń wieprzowa, udko pieczone, ziemniaki, kluski śląskie, surówka ze świeżej kapusty, marchewka z groszkiem, mizeria, kompot, kawa, herbata.
II propozycja (190zł/os.)
Obiad: rosół z makaronem, kotlet schabowy panierowany, rolada wieprzowa lub wołowa w sosie własnym. Filet z kurczaka po prowansalsku, pieczeń wieprzowa, udko pieczone, ziemniaki, kluski śląskie, surówka ze świeżej kapusty, marchewka z groszkiem, mizeria, kompot, lody, kawa, herbata.
Zimna płyta: szynka staropolska, szynka cygańska, polędwica sopocka, salami, szynka w galarecie z warzywami, galareta wieprzowa, jaja w sosie tatarskim, sałatka jarzynowa tradycyjna, sałatka z piersi kurczaka z ananasem, szparagi zawijane szynką na liściu sałaty.
Szaszłyk wieprzowy lub drobiowy, barszcz + krokiety, na kloszach owoce, ciasto, tort komunijny. Kawa, herbata bez ograniczeń
100 dni przed egzaminem dojrzałości następuje jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdego licealisty czyli Studniówka. Jest to wydarzenie często poprzedzone długimi poszukiwaniami odpowiedniej kreacji wieczorowej, a także planowaniem scenariusza uroczystości. Bardzo ważne jest, aby odbyła się ona w odpowiednim miejscu. Zapraszamy do otwarcia balu studniówkowego krokami Poloneza w naszej sali w Ośrodku Chrobry.
Propozycja menu (100zł/os.)
Na przywitanie lampka szampana
Danie główne + 2 ciepłe kolacje do wyboru
Dania Główne (do wyboru):
1. Koperta ze schaby z serem i grzybami, ziemniaki, zestaw surówek, kompot
2. Kotlet schabowy tradycyjny, ziemniaki, zestaw surówek, kompot
3. Karczek zapiekany (z serem i pieczarkami), ziemniaki, zestaw surówek, kompot
4. Udko Złociste (faszerowane pieczarkami), ziemniaki, zestaw surówek, kompot
5. Pierś lub schab po Opawsku z sosem pieczarkowym, ziemniaki, zestaw surówek, kompot
6. Udziec z Wieprza krojony przy gościach, kartofle zasmażane, kapusta kiszona
Ciepłe kolacje (do wyboru):
– Barszcz z krokietem, pasztecikami
– Bigos po myśliwsku
– Flaki wołowe
– szaszłyk drobiowy lub wieprzowy
– Bogracz
– Boeuf Strogonoff
Zimna płyta: (gramatura 150g. na osobę)
– karczek z morelą
– boczek nadziewany śliwą
– pieczeń rzymska
– galareta z kury
– wędliny: szynka staropolska, szynka cygańska, schab wędzony, polędwica sopocka, kabanos
Sałatki 3 rodzaje: (gramatura po 150g. x 3 rodzaje = 450g. osoba)
– jarzynowa, grecka, z gyrosem
Śledziki 2 rodzaje: (gramatura 150g. na osobę) – rolmops, po cygańsku
– galaretka z kurczaka – 80gr./os.
– deska serów żółtych i pleśniowych
– warzywa marynowane – 50gr./os.
– słone przekąski: chipsy, paluszki, orzeszki słone – 150gr./os.
– ciasto 3 rodzaje: sernik z brzoskwinią, jabłecznik, krówka
– owoce świeże i koktajl owocowy
– kawa, herbata – bez ograniczeń
– napoje (coca-cola, fanta, sprite), soki 100% – jabłkowy i pomarańczowy – bez ograniczeń
PROPOZYCJA 1 - 160zł/os.
Zupa:
Krem ze świeżych pomidorów podany z kluseczkami
Danie główne:
Rolada wieprzowa zawijana podana z kluskami śląskim z sosem pieczeniowym i kapustą czerwoną zasmażaną
Deser:
Szarlotka z bitą śmietaną
Zimna płyta:
– sałatka jarzynowa tradycyjna
– sałatka z kurczakiem wędzonym z dodatkiem słonecznika i sosu winegret
– śledzie po cygańsku na ostro
– jaja w sosie tatarskim
– deski wędlin i serów na sałacie
– pieczywo mieszane
– masełko ziołowe
– patery z owocami
– ciasta biszkoptowe
Napoje:
woda mineralna z cytryną, soki owocowe, kawa, herbata
I ciepła kolacja:
Filet z indyka pieczony w sezamie podany z ziemniaczkami opiekanymi i zestawem surówek (kapusta biała, czerwona, marchew)
II ciepła kolacja:
barszcz czerwony podany z krokietem faszerowanym mięsem i kapustą
PROPOZYCJA 2 - 190zł/os.
Zupa:
Zupa cebulowa w cieście francuskim zapiekana żółtym serem
Danie główne:
Filet z piersi kurczaka nadziewany pieczarkami podany z frytkami, dipem ogórkowo – czosnkowym i zestawem surówek ( kapusta czerwona, biała, marchew)
Deser:
Kompozycja lodowa podana ze świeżymi owocami i sosem owocowym
Zimna płyta:
– sałatka grecka z serem feta i oliwkami
– sałatka z mozzarellą i świeżym pomidorem z dodatkiem świeżych ziół
– koreczki śledziowe
– zestaw wędlin na sałacie
– jajka w puszystym majonezie z zielonym groszkiem
– rożki z szynki nadziewane pastą z białego serka i zielonej pietruszki
– kompozycja serów na cytrusach
– pieczywo mieszane
– masełko ziołowe
– patery z owocami
– ciasta biszkoptowe
Napoje:
woda mineralna z cytryną, soki owocowe, kawa, herbata
I ciepła kolacja:
Rolada wieprzowa w sosie własnym podana z ryżem na sypko i surówką szwedzką z buraczków czerwonych
II ciepła kolacja:
Bogracz węgierski podany ze swojskim chlebem
III ciepła kolacja:
Barszcz czerwony czysty podany z pierożkami
Chrzest to jedna z ważniejszych rodzinnych uroczystości i doskonała okazja do tego, aby spotkać się
w gronie najbliższych i wspólnie świętować. Organizacja przyjęcia z okazji chrztu pozwoli Państwu skupić się w tym dniu na tym, co najważniejsze – na dziecku i Gościach zamiast na sprawach organizacyjnych.
Profesjonalna obsługa oraz wykwintna kuchnia, zapewniają niepowtarzalną atmosferę tych
wyjątkowych wydarzeń. Zapraszamy serdecznie do odwiedzenia naszego ośrodka i restauracji na
niezobowiązującą rozmowę połączoną z prezentacją Kart Menu.
Propozycja 1 (120zł/os.)
Obiad: rosół z makaronem, kotlet schabowy panierowany, rolada wieprzowa lub wołowa w sosie własnym. Filet z kurczaka po prowansalsku, pieczeń wieprzowa, udko pieczone, ziemniaki, kluski śląskie, surówka ze świeżej kapusty, marchewka z groszkiem, mizeria, kompot, kawa, herbata.
Propozycja 2 (185zł/os.)
Obiad: rosół z makaronem, kotlet schabowy panierowany, rolada wieprzowa lub wołowa w sosie własnym. Filet z kurczaka po prowansalsku, pieczeń wieprzowa, udko pieczone, ziemniaki, kluski śląskie, surówka ze świeżej kapusty, marchewka z groszkiem, mizeria, kompot, lody, kawa, herbata.
Zimna płyta: szynka staropolska, szynka cygańska, polędwica sopocka, salami, szynka w galarecie z warzywami, galareta wieprzowa, jaja w sosie tatarskim, sałatka jarzynowa tradycyjna, sałatka z piersi kurczaka z ananasem, szparagi zawijane szynką na liściu sałaty. Szaszłyk wieprzowy lub drobiowy, barszcz + krokiety, na kloszach owoce, ciasto, tort komunijny.
Kawa, herbata bez ograniczeń