W Hotelu Gorzelanny znajduje się restauracja zdolna pomieścić do 200 osób, istnieje możliwość podzielenia sali restauracyjnej na dwie mniejsze. Proponujemy również restaurację dostępną w segmencie B(CARINA) – 150 osobową. W naszych restauracjach serwujemy smaczne i urozmaicone dania kuchni domowej, a także potrawy kuchni polskiej oraz regionalnej.
Eleganckie wnętrza, dyskretna i nienaganna obsługa oraz wytworna atmosfera sprzyjają organizacji spotkań towarzyskich i firmowych. Organizujemy przyjęcia, bankiety, bale, uroczyste oraz romantyczne kolacje przy świecach, komunie, chrzciny, przyjęcia weselne oraz wszelkiego rodzaju imprezy okolicznościowe.
Restauracja czynna codziennie w godzinach 8.00 – 22.00
Zapraszamy również do zapoznania się z przykładowymi propozycjami menu.
Serdecznie zapraszamy Państwa do skorzystania z naszej oferty bankietowej. Poniżej przedstawiamy propozycje menu.
MENU OBIADOWE (45-50zł/os.)
PROPOZYCJA I
Zupa:
Zupa cebulowa na białym winie podana z grzankami
Danie główne:
Filet drobiowy grillowany podany z frytkami i zestawem surówek
Cena: 45 zł / os.
PROPOZYCJA II
Zupa:
Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
Danie główne:
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym podana z ryżem na sypko i buraczkami czerwonymi zasmażanymi
Cena: 45 zł / os.
PROPOZYCJA III
Zupa:
Krem czosnkowy z grzankami i żółtym serem
Danie główne:
Rolada wołowa podana z kluseczkami śląskimi i modrą kapustą
Cena: 50 zł / os.
PROPOZYCJA IV
Zupa:
Pikantny rosół węgierski
Danie główne:
Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym, ziemniaki, zestaw surówek
Cena: 45 zł / os.
PROPOZYCJA V
Zupa:
Pomidorowa z makaronem
Danie główne:
Schab po parysku, ziemniaki z koperkiem, zestaw surówek
Cena: 45 zł / os.
* Do obiadu podana woda mineralna z cytryną, soki owocowe
DESERY (20zł/os.)
1. Tiramisu
2. Mus czekoladowy z frużeliną wiśniową
3. Szarlotka z lodami waniliowymi
4. Puchar lodowy – Wyspa smaków
(lody waniliowe, owoce, polewa owocowa, bita śmietana)
5. Puchar lodowy – Czekoladowe westchnienie
(lody czekoladowe, frużelina wiśmiowa, polewa czekoladowa, bita śmietana)
6. Puchar lodowy – Truskawkowy czar
(lody waniliowe, mus truskawkowy, truskawki, bita śmietana)
7. Panna Cotta
DANIA WEGETARIAŃSKIE
1. Pstrąg z grilla, frytki, zestaw surówek, masło czosnkowe
2. Ser smażony panierowany, frytki, zestaw surówek
3. Sałatka grecka – ser feta, sałata lodowa, pomidor, ogórek, oliwki, cebula, papryka
4. Fisch Pain – ryba z warzywami w cieście francuskim
5. Łosoś w sosie pomarańczowym z ryżem bazyliowym
6. Tagiatelle z suszonymi pomidorami, oliwkami i czosnkiem
KOLACJA STANDARDOWA
Dwa ciepłe dania do ustalenia np.: barszcz z krokietami i pasztecikami, naleśniki ze szpinakiem, kiełbaski z cebulką, bogracz, szaszłyk
zimna płyta , sery , warzywa, kawa, herbata, soki
KOLACJE BANKIETOWE (90-160zł/os.)
PROPOZYCJA I
Przystawka:
Roladki z łososia wędzonego nadziewane pastą chrzanową
Danie główne:
Stek wołowy z sosem borowikowym podany z ziemniaczkami pieczonymi i zestawem surówek
Zimna płyta (do wyboru 5 propozycji):
– tymbaliki
– śledzie na kilka sposobów:
– pomidor przekładany mozzarellą z dodatkiem oliwy i świeżej bazylii
– deski wędlin i mięs staropolskich
– deska serów
– sałatka z kurczakiem wędzonym
– szparagi z sosem tatarskim
– sałatka z kurczakiem a’la gyros
– rożki z szynki nadziewane pastą chrzanową
– jajka w sosie tatarskim
– sałatka meksykańska
– tradycyjna sałatka jarzynowa
– sałatka z mini Ravioli
– sałatka grecka z oliwkami i fetą
Do kolacji podana woda mineralna z cytryną, soki owocowe ,kawa, herbata, ciasto
Cena: 160 zł / os.
PROPOZYCJA II
Przystawka:
Roladki z łososia wędzonego nadziewane pastą chrzanową
Danie główne:
Indyk ze szparagami z sosem gorgonzola, ziemniaki z koperkiem, zestaw surówek
Zimna płyta (do wyboru 5 propozycji):
– tymbaliki
– śledzie na kilka sposobów:
– pomidor przekładany mozzarellą z dodatkiem oliwy i świeżej bazylii
– deski wędlin i mięs staropolskich
– deska serów
– sałatka z kurczakiem wędzonym
– szparagi z sosem tatarskim
– sałatka z kurczakiem a’la gyros
– rożki z szynki nadziewane pastą chrzanową
– jajka w sosie tatarskim
– sałatka meksykańska
– tradycyjna sałatka jarzynowa
– sałatka z mini Ravioli
– sałatka grecka z oliwkami i fetą
Do kolacji podana woda mineralna z cytryną, soki owocowe ,kawa, herbata, ciasto
Cena: 130 zł / os.
PROPOZYCJA III
Kolacja w formie grilla:
– grillowana kiełbaska, kaszanka, karczek pieczony na ruszcie, szaszłyk drobiowo – warzywny, sosy do mięs, smalec z cebulką i jabłkiem, chleb swojski, ogórki kwaszone, sałatka grecka, sałatka ze świeżych pomidorów z sosem winegret
– woda mineralna z cytryną, soki owocowe
– kawa, herbata
Cena: 90 zł / os.
PROPOZYCJA IV
Danie główne:
Udziec z wieprza podany z ziemniaczkami pieczonymi i kapustą zasmażaną
Zimna płyta (do wyboru 5 propozycji):
– tymbaliki
– śledzie na kilka sposobów:
– pomidor przekładany mozzarellą z dodatkiem oliwy i świeżej bazylii
– deski wędlin i mięs staropolskich
– deska serów
– sałatka z kurczakiem wędzonym
– szparagi z sosem tatarskim
– sałatka z kurczakiem a’la gyros
– rożki z szynki nadziewane pastą chrzanową
– jajka w sosie tatarskim
– sałatka meksykańska
– tradycyjna sałatka jarzynowa
– sałatka z mini Ravioli
– sałatka grecka z oliwkami i fetą
Ciepła kolacja:
Barszcz z krokietem i pasztecikami
Do kolacji podana woda mineralna z cytryną, soki owocowe, kawa, herbata i ciasto
Cena: 120 zł / os.
PROPOZYCJA V
Danie główne:
Pierś lub schab po Opawsku z sosem pieczarkowym,ziemniaki, zestaw surówek
Zimna płyta (do wyboru 5 propozycji):
– tymbaliki
– śledzie na kilka sposobów:
– pomidor przekładany mozzarellą z dodatkiem oliwy i świeżej bazylii
– deski wędlin i mięs staropolskich
– deska serów
– sałatka z kurczakiem wędzonym
– szparagi z sosem tatarskim
– sałatka z kurczakiem a’la gyros
– rożki z szynki nadziewane pastą chrzanową
– jajka w sosie tatarskim
– sałatka meksykańska
– tradycyjna sałatka jarzynowa
– sałatka z mini Ravioli
– sałatka grecka z oliwkami i fetą
Ciepła kolacja:
Boeuf Strogonow z pieczywem lub kluskami francuskimi
Do kolacji podana woda mineralna z cytryną, soki owocowe, kawa, herbata i ciasto
Cena: 120 zł / os.
PROPOZYCJA VI
Danie główne:
Pstrąg smażony na masełku z czosnkiem , frytki, zestaw surówek, masło czosnkowe
Zimna płyta (do wyboru 5 propozycji):
– tymbaliki
– śledzie na kilka sposobów:
– pomidor przekładany mozzarellą z dodatkiem oliwy i świeżej bazylii
– deski wędlin i mięs staropolskich
– deska serów
– sałatka z kurczakiem wędzonym
– szparagi z sosem tatarskim
– sałatka z kurczakiem a’la gyros
– rożki z szynki nadziewane pastą chrzanową
– jajka w sosie tatarskim
– sałatka meksykańska
– tradycyjna sałatka jarzynowa
– sałatka z mini Ravioli
– sałatka grecka z oliwkami i fetą
Ciepła kolacja:
Bogracz (węgierska zupa gulaszowa) z pieczywem
Do kolacji podana woda mineralna z cytryną, soki owocowe, kawa, herbata i ciasto
Cena: 120 zł / os.
Zapraszamy do organizowania I Komunii w Restauracji Hotelu Gorzelanny w Pokrzywnej.
I Komunia Święta to ważne wydarzenie w życiu dziecka. W tym szczególnym dniu z przyjemnością będziemy Państwu służyć. Celem naszej oferty jest uczynienie tego dnia pięknym i niezapomnianym. Hotel Gorzelanny to doskonałe miejsce do organizacji przyjęcia komunijnego. Profesjonalna obsługa oraz wykwintna kuchnia, zapewniają niepowtarzalną atmosferę tych wyjątkowych wydarzeń.
Zapraszamy serdecznie do odwiedzenia naszego hotelu i restauracji na niezobowiązującą rozmowę połączoną z prezentacją Kart Menu. Na Państwa życzenie zaprezentujemy zdjęcia z dotychczasowych przyjęć.
Nasz doświadczony personel zapewni Państwu nie tylko elegancko i gustownie przygotowane stoły ale przede wszystkim profesjonalną obsługę, wysublimowane i smaczne potrawy. W naszej ofercie znajdą Państwo propozycje menu komunijnego, które zaspokoi najbardziej wyszukane gusta.
Dodatkowe propozycje do Menu Komunijnego:
– Tort komunijny w wybranej formie i smaku uroczyście podany
– Fontanna czekoladowa z dodatkami
– Bufet deserowy
Atrakcje dodatkowe:
– wytwornica baniek mydlanych
– animacje dla dzieci
– kącik gier i zabaw
PROPOZYCJA 1
CENA: 140 zł dorośli / 70 zł dzieci do lat 10
Dzieci do lat 3 GRATIS!
Zupa: Rosół drobiowo – wołowy podany z makaronem
Danie główne – Mięsa serwowane na półmiskach ( 2 porcję / os.):
– Kotlet drobiowy zapiekany serem żółtym
– Rolada wołowa lub wieprzowa w sosie własnym
– Kotlet schabowy panirowany
Dodatki:
– Kluseczki śląskie z koperkiem i masełkiem
– Ziemniaki opiekane w ziołach
– Ziemniaki puree
– Sos pieczeniowy
Surówki:
– Surówka z kapusty czerwonej z cebulką i jabłkiem
– Marchew z chrzanem
– Mizeria ze świeżych ogórków w śmietanie
Deser:
Lody waniliowe w sosie waniliowym
Zimna płyta:
– deski wędlin na sałacie
– sałatka jarzynowa tradycyjna
– jajka w sosie tatarskim
– koreczki serowo – warzywne
– pieczywo mieszane
– masełko ziołowe
– patery z owocami
Napoje:
Woda mineralna z cytryną, soki owocowe, napoje gazowane
Ciasto
Stolik kawowy:
kawa, herbata – bez ograniczeń
PROPOZYCJA 2
CENA: 170 zł dorośli / 85 zł dzieci do lat 10
Dzieci do lat 3 GRATIS!
Zupa:
Krem z pieczarek podany z grzankami
Danie główne – Mięsa serwowane na półmiskach ( 2 porcję / os.):
– Kotlet drobiowy panierowany
– Kieszonki mięsne nadziewane pieczarką i papryką
– Indyk ze szparagami
– Pieczeń w sosie własnym
Dodatki:
– Kluseczki śląskie z koperkiem i masełkiem
– Ziemniaki opiekane w ziołach
– Ziemniaki puree
– Sos pieczeniowy
Surówki:
– Surówka z kapusty pekińskiej
– Marchew z mandarynką
– Surówka z kapusty czerwonej z majonezem
Deser:
Puchar lodowy podany ze świeżymi owocami
Zimna płyta:
– rożki z szynki nadziewane pastą jajeczną
– koreczki serowo – warzywne
– sałatka grecka
– jajka nadziewane pieczarkami
– deski wędlin na sałacie
– galaretka wieprzowa i drobiowa – pieczywo mieszane
– masełko ziołowe
Słodkości:
– patery z owocami
– ciasto 3 rodzaje
Ciepły posiłek:
Barszcz z krokietem i pasztecikami, bogracz
Napoje:
Woda mineralna z cytryną, soki owocowe, napoje gazowane
Stolik kawowy:
kawa, herbata – bez ograniczeń
PROPOZYCJA 3
CENA: 190 zł dorośli / 95 zł dzieci do lat 10
Dzieci do lat 3 GRATIS!
Zupa:
Krem brokułowy podany z groszkiem ptysiowym
Danie główne – Mięsa serwowane na półmiskach ( 2 porcję / os.):
– Rolada śląska tradycyjna
– Kotlet de volaille nadziewany pieczarką i serem żółtym
– Filet z indyka pieczony w sezamie
– Kotlet schabowy
Dodatki:
– Kluseczki śląskie z koperkiem i masełkiem
– Ziemniaki opiekane w ziołach
– Ziemniaki puree
– Sos pieczeniowy
– Sos grzybowy
Surówki:
– Kapusta czerwona zasmażana
– Marchew z jabłkiem
– Surówka z kapusty białej z koperkiem i sosem winegret
– Surówka z selera w sosie śmietanowym
Deser:
Torcik Panna Cotta w sosie wiśniowym
Zimna płyta:
– róża z łososia wędzonego
– deski serów na sałacie z dodatkiem winogrona
– sałatka z gyrosem
– świeży ogórek nadziewany kremem śmietanowo – czosnkowym
– szynka w galarecie
– śledzie po wiejsku z cebulką
– pieczywo mieszane
– masełko ziołowe
– patera wędlin
Słodkości:
– patery z owocami
– ciasto 3 rodzaje
– tort komunijny
I Ciepły posiłek:
Barszcz z krokietem i pasztecikami, bogracz
II ciepły posiłek:
Udko z frytkami i surówkami
Napoje:
Woda mineralna z cytryną, soki owocowe, napoje gazowane
Stolik kawowy:
kawa, herbata – bez ograniczeń
100 dni przed egzaminem dojrzałości następuje jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdego licealisty czyli Studniówka. Jest to wydarzenie często poprzedzone długimi poszukiwaniami odpowiedniej kreacji wieczorowej, a także planowaniem scenariusza uroczystości. Bardzo ważne jest, aby odbyła się ona w odpowiednim miejscu. Zapraszamy do otwarcia balu studniówkowego krokami Poloneza w naszej sali w Hotelu Gorzelanny.
Specjalnie dla Państwa przygotowaliśmy salę restauracyjną dla 200 osób, z możliwością podzielenia na dwie mniejsze sale oraz salę dyskotekową dla 250 osób.
Dodatkowe opcje na życzenie:
1. Transport uczestników autokarami (Prudnik – Pokrzywna – Prudnik)
2. Bukiety kwiatów (np. róże) dla dyrekcji oraz wychowawców
3. Pojedyńczy ubrany kwiatek (np. róża) dla każdego nauczyciela
4. Zaproszenia na studniówkę dla nauczycieli
5. Oprawa muzyczna: zespół muzyczny w połączeniu z DJ oraz odpowiednie nagłośnienie i profesjonalne oświetlenie Sali
6. Winietki z nazwiskami na stoły
7. Przypinane broszki dla każdego uczestnika “Studniówka 2014”
8. Przy skorzystaniu z opcji: Gastronomia (100zł/os.) – Dodatkowe opcje (100zł/os.)
Atrakcje dodatkowo płatne:
– oprawa muzyczna : DJ, zespół muzyczny
– fajerwerki
– lampiony szczęścia
– fontanna czekoladowa z dodatkami
– pokaz fire show
Na tę specjalną okazję przygotowaliśmy ofertę menu studniówkowego w dwóch odsłonach. Istnieje również możliwość skomponowania menu indywidualnego dla każdej grupy, według życzenia Gości.
PROPOZYCJA 1 - 160zł/os.
Zupa:
Krem ze świeżych pomidorów podany z kluseczkami
Danie główne:
Rolada wieprzowa zawijana podana z kluskami śląskim z sosem pieczeniowym i kapustą czerwoną zasmażaną
Deser:
Szarlotka z bitą śmietaną
Zimna płyta:
– sałatka jarzynowa tradycyjna
– sałatka z kurczakiem wędzonym z dodatkiem słonecznika i sosu winegret
– śledzie po cygańsku na ostro
– jaja w sosie tatarskim
– deski wędlin i serów na sałacie
– pieczywo mieszane
– masełko ziołowe
– patery z owocami
– ciasta biszkoptowe
Napoje:
woda mineralna z cytryną, soki owocowe, kawa, herbata
I ciepła kolacja:
Filet z indyka pieczony w sezamie podany z ziemniaczkami opiekanymi i zestawem surówek (kapusta biała, czerwona, marchew)
II ciepła kolacja:
barszcz czerwony podany z krokietem faszerowanym mięsem i kapustą
PROPOZYCJA 2 - 190zł/os.
Zupa:
Zupa cebulowa w cieście francuskim zapiekana żółtym serem
Danie główne:
Filet z piersi kurczaka nadziewany pieczarkami podany z frytkami, dipem ogórkowo – czosnkowym i zestawem surówek ( kapusta czerwona, biała, marchew)
Deser:
Kompozycja lodowa podana ze świeżymi owocami i sosem owocowym
Zimna płyta:
– sałatka grecka z serem feta i oliwkami
– sałatka z mozzarellą i świeżym pomidorem z dodatkiem świeżych ziół
– koreczki śledziowe
– zestaw wędlin na sałacie
– jajka w puszystym majonezie z zielonym groszkiem
– rożki z szynki nadziewane pastą z białego serka i zielonej pietruszki
– kompozycja serów na cytrusach
– pieczywo mieszane
– masełko ziołowe
– patery z owocami
– ciasta biszkoptowe
Napoje:
woda mineralna z cytryną, soki owocowe, kawa, herbata
I ciepła kolacja:
Rolada wieprzowa w sosie własnym podana z ryżem na sypko i surówką szwedzką z buraczków czerwonych
II ciepła kolacja:
Bogracz węgierski podany ze swojskim chlebem
III ciepła kolacja:
Barszcz czerwony czysty podany z pierożkami