Zarówno ślub jak i przyjęcie weselne to szczególne wydarzenie, które na długo pozostaje w pamięci Pary Młodej oraz wszystkich zaproszonych gości. W naszych hotelach z myślą o tej ważnej chwili, specjalnie dla Państwa przygotowaliśmy bogatą ofertę weselną. Nabyte doświadczenie i wiedza naszych pracowników gwarantują realizację usług na najwyższym poziomie.

Niepowtarzalna atmosfera, unikalne wnętrza sal, sprawią iż zarówno Wy i Wasi goście poczujecie się wyjątkowo. Z wielką przyjemnością zorganizujemy przyjęcie, o jakim każda Para Młoda marzy, według scenariusza opartego na tradycji, bądź według Państwa pomysłu. Sprawimy, że ta najważniejsza chwila w życiu pozostanie niezapomniana nie tylko przez Was ale i Waszych gości!

 

Z myślą o Wszystkich, którzy planują swój Ślub przygotowaliśmy specjalną ofertę:

  • menu weselne wraz z noclegiem i poprawinami już od 399 zł/ os.
  • oprawa muzyczna : DJ od 1500 pln, zespół muzyczny od 5000 pln
  • rabat przy zakupie alkoholu w Restauracji Hotelu Gorzelanny
  • apartament dla Nowożeńców gratis ! (dwie doby)
  • tort weselny od 70 pln / kg ( wzór, smak do wyboru)
  • do dyspozycji Gości bufet herbaciano – kawowy bez limitu
  • przy weselach powyżej 80 osób – wypuszczanie białych gołębi przed salą weselną gratis!
  • pełne wsparcie specjalisty do spraw organizacji przyjęć weselnych
  • Florysta
  • Opieka stylisty (makijaż , fryzjer , dobór stroju)
  • Dobór pojazdu dla młodej pary (bryczka, limuzyna, auta z epoki)
  • Fotografię i reportaż ślubny
  • Zorganizowanie transportu gości
  • Opiekę nad dziećmi podczas uroczystości weselnej
  • Realizacja najskrytszych marzeń i organizacja pomysłów
  • Nocleg w komfortowo wyposażonych pokojach Hotelu Gorzelanny

PROPOZYCJA MENU WESELNEGO

  • Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą
  • Kieliszek wina musującego z dodatkiem świeżej truskawki

Przystawka (do wcześniejszego wyboru):
– Roladki z łososia nadziewane kremem chrzanowym z dodatkiem świeżej pietruszki
– sałatka Caprese
– Camembert panierowany

Zupy (do wcześniejszego wyboru):
1. Wykwintny rosół drobiowo – wołowy podany z makaronem
2. Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
3. Krem pomidorowy z ciastem naleśnikowym

Patera mięs:
1. Rolada śląska
2. Rolada wieprzowa
3. Gordon blue
4. Kotlet de volaille
5. Polędwiczki wieprzowe
6. Kotlet schabowy panierowany
7. Kieszonki mięsne nadziewane szpinakiem
8. Filet z pstrąga w migdałach

Dodatki skrobiowe:
1. Kluski śląskie
2. Ziemniaczki w aromacie kopru i masełka

Sosy:
1. Sos pieczeniowy
2. Sos pieczeniowy biały

Zestaw surówek:
1. Z białej kapusty
2. Z czerwonej kapusty
3. Por z jabłkiem
4. Marchew na ciepło z groszkiem

Deser (do wcześniejszego wyboru):
1. Lody z bitą śmietaną i owocami sezonowymi
2. Panna Cotta
3. Gruszka w sosie waniliowym

Szwedzki bufet:
Ciasto i owoce
Woda, napoje, soki owocowe, kawa i herbata

Zimna płyta:

  • Sałatka jarzynowa tradycyjna
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem
  • Półmisek wędlin i pieczonych mięs
  • Deski serów na sałacie z dodatkiem oliwek
  • Tymbaliki wieprzowe, drobiowe
  • Śledzie na trzy sposoby
  • Sałatka grecka
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Roladka z łososia i pstrąga
  • Pikle i marynaty
  • Ćwikła
  • Świeże pieczywo
  • Masełko ziołowe
  • Dip czosnkowy
  • Żurawina

I ciepła kolacja (do wcześniejszego wyboru):
1. Łosoś pieczony podany na sałacie z dodatkiem sosu cytrynowego, ryżem na sypko, marchewką i fasolką szparagową
2. Filet z indyka ze szparagami i sosem gorgonzola z pieczonymi ziemniaczkami i marchewką z chrzanem
3. Filet z kaczki pieczony w śliwkach podany z ryżem na sypko i surówką z buraczków czerwonych

II ciepła kolacja(do wcześniejszego wyboru):
Bouef Strogonow z ciepłą bułeczką, flaki
Udziec pieczony z ziemniaczkami pieczonymi w folii, dipy, surówka z kiszonej kapusty
Medaliony wieprzowe w sosie kurkowym z ziemniaczkami i bukietem warzyw

III ciepła kolacja:
Barszczyk czerwony podany z pierożkami francuskimi nadziewanymi grzybami, krokiety z mięsem

POPRAWINY

1. Żurek w chlebku metodą tradycyjną
2. Zestaw mięs: filet z kurczaka pieczony w sezamie, schab po hawajsku, złociste udko pieczone w miodzie podane z ryżem, ziemniaczkami, puree i zestawem świeżych surówek oraz wszystko to co zostało z dnia poprzedniego

Zimna płyta:

  • Sałatka jarzynowa tradycyjna
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem
  • Półmisek wędlin i pieczonych mięs
  • Deski serów na sałacie z dodatkiem oliwek
  • Tymbaliki wieprzowe, drobiowe
  • Śledzie na trzy sposoby
  • Sałatka grecka
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Roladka z łososia i pstrąga
  • Pikle i marynaty
  • Ćwikła
  • Świeże pieczywo
  • Masełko ziołowe
  • Dip czosnkowy
  • Żurawina

Kolacja (w zależności od wyboru kolacji):
1. Bouef Strogonow z ciepłą bułeczką, flaki
2. Barszcz czerwony podany z pierożkami francuskimi nadziewane grzybami, krokiety z mięsem

  • Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą
  • Kieliszek wina musującego (dostarczają Państwo Młodzi)

Obiad:
Rosół z makaronem
Ziemniaki
Kluski śląskie
Kotlet schabowy panierowany
Koperta z pieczarkami
Rolada wołowa
Rolada wieprzowa
Rolada drobiowa ze szpinakiem
Devolay
Pieczeń wieprzowa
Filet z kurczaka
Schab po Królewsku

Surówki: pora z jabłkiem, surówka z białej kapusty, surówka z czerwonej kapusty, ćwikła

Deser:
Lody z owocami i bitą śmietaną

Zimna płyta:
Patera mięs i wędlin staropolskich
Sałatka jarzynowa
Galaretka wieprzowa i drobiowa
Roladka z łososia
Sałatka: z gyrosa w okresie letnim, tatar w okresie zimowym
Jaja w sosie tatarskim + szparagi zawijane w szynce
Sałatka z piersi z kurczaka na rukoli
Śledzie na 3 sposoby
Party mix
Pomidor przekładany mozarellą z dodatkiem bazylii
Sałatka grecka

Kolacja 1:
Frytki
Udko Twardowskiego
Golonko z kapustą i grzybami
Szaszłyk
Surówka
Kolacja 2:
Flaki wołowe
Bogracz
Pieczywo
Kolacja 3:
Barszcz czerwony
Krokiet + paszteciki

POPRAWINY

– Żurek z połówką jajka i kiełbasą
– Mięso z obiadu, dodatki skrobiowe, surówki, sos
– Zimna płyta
– Bigos

  • Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą
  • Kieliszek wina musującego (dostarczają Państwo Młodzi)

Obiad:
Rosół z makaronem
Ziemniaki
Kluski śląskie
Kotlet schabowy panierowany
Koperta z pieczarkami
Rolada wołowa
Rolada wieprzowa
Rolada drobiowa ze szpinakiem
Devolay
Pieczeń wieprzowa
Filet z kurczaka
Schab po Królewsku

Surówki: pora z jabłkiem, surówka z białej kapusty, surówka z czerwonej kapusty, ćwikła

Deser:
Lody z owocami i bitą śmietaną

Zimna płyta:
Patera mięs i wędlin staropolskich
Sałatka jarzynowa
Galaretka wieprzowa i drobiowa
Roladka z łososia
Sałatka: z gyrosa w okresie letnim, tatar w okresie zimowym
Jaja w sosie tatarskim + szparagi zawijane w szynce
Sałatka z piersi z kurczaka na rukoli
Śledzie na 3 sposoby
Party mix
Pomidor przekładany mozarellą z dodatkiem bazylii
Sałatka grecka

Kolacja 1:
Frytki
Udko Twardowskiego
Golonko z kapustą i grzybami
Szaszłyk
Surówka
Kolacja 2:
Flaki wołowe
Bogracz
Pieczywo
Kolacja 3:
Barszcz czerwony
Krokiet + paszteciki

POPRAWINY

– Żurek z połówką jajka i kiełbasą
– Mięso z obiadu, dodatki skrobiowe, surówki, sos
– Zimna płyta
– Bigos

W koszt wesela wliczone są: napoje, ciasto, tort weselny, winietki, etykiety na alkohol, fontanna czekoladowa, wystrój sali, żywe kwiaty na salę, wsparcie specjalisty, pomoc w organizacji oraz apartament dla Państwa Młodych w dniu wesela.

Dodatkowo polecamy:

  • Alkohol w Hotelu Gorzelanny w atrakcyjnych cenach
  • Bar z obsługą barmańską – 500 zł
  • Bar samoobsługowy – nieodpłatnie

Dodatkowe propozycje do Menu Weselnego:

  • Bufet Deserowy
  • Udziec pieczony podany z chlebem swojskim i kapustą zasmażaną
  • Prosiak pieczony w warzywach podany z ziemniaczkami
  • Bufet Wiejski