Zarówno ślub jak i przyjęcie weselne to szczególne wydarzenie, które na długo pozostaje w pamięci Pary Młodej oraz wszystkich zaproszonych gości. W naszych hotelach z myślą o tej ważnej chwili, specjalnie dla Państwa przygotowaliśmy bogatą ofertę weselną. Nabyte doświadczenie i wiedza naszych pracowników gwarantują realizację usług na najwyższym poziomie.
Z wielką przyjemnością zorganizujemy przyjęcie, o jakim każda Para Młoda marzy, według scenariusza opartego na tradycji, bądź według Państwa pomysłu. Sprawimy, że ta najważniejsza chwila w życiu pozostanie niezapomniana nie tylko przez Was ale i Waszych gości!
Z myślą o Wszystkich, którzy planują swój Ślub przygotowaliśmy specjalną ofertę:
- menu weselne wraz z noclegiem i poprawinami
- rabat przy zakupie alkoholu w Restauracji Hotelu Gorzelanny
- do dyspozycji Gości bufet herbaciano – kawowy bez limitu
- pełne wsparcie specjalisty do spraw organizacji przyjęć weselnych
- Florysta
- Pomoc w doborze stylisty (makijaż , fryzjer , dobór stroju)
- Pomoc w doborze pojazdu dla młodej pary (bryczka, limuzyna, auta z epoki)
- Pomoc w doborze fotografa i kamerzysty
- Zorganizowanie transportu gości za dodatkową opłatą
- Opiekę nad dziećmi podczas uroczystości weselnej za dodatkową opłatą
- Realizacja najskrytszych marzeń i organizacja pomysłów
- Nocleg w komfortowo wyposażonych pokojach
SALA WESELNA W HOTELU GORZELANNY ****
SALA WESELNA W HOTELU CARINA ***
PROPOZYCJA MENU WESELNEGO (2025)
PROPOZYCJA 1 – WESELE 1-DNIOWE
Hotel Gorzelanny****:
PONIEDZIAŁEK-CZWARTEK – 320zł/os
PIĄTEK – NIEDZIELA – 380zł/os
Noclegi dla gości weselnych wraz z śniadaniem – 160zł/os
Hotel Carina*** lub Hotel Chrobry:
PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK – 290zł/os
PIĄTEK – NIEDZIELA – 350zł/os
Noclegi dla gości weselnych wraz ze śniadaniem – 140zł/os
- Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
- Kieliszek wina musującego
Zupa (1 do wyboru):
- rosół drobioweo- wołowy z makaronem
- krem z borowików
- krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
- krem pomidorowy z grzankami
- krem czosnkowy z grzankami
- krem z białych warzyw
- krem z dyni
Mięso (5 do wyboru):
- tradycyjny kotlet schabowy
- devolai z masełkiem
- rolada śląska wołowa
- rolada śląska wieprzowa
- cordon blue
- polędwiczka wieprzowa
- pieczona kaczka
- filet drobiowy grillowany
- filet drobiowy w panierce panko
- sakiewka drobiowa z suszonymi pomidorami, serem feta i bazylią.
- stek z karczku
- pieczeń wieprzowa
- panierowana koperta że schabu z pieczarkami
Dodatki skrobiowe (2 do wyboru):
- ziemniaki gotowane z masełkiem i świeżym koprem
- ziemniaki puree
- ziemniaczki pieczone w ziołach
- kluski śląskie
- krokiety ziemniaczane
Sos:
- sos pieczeniowy
Surówki (3 do wyboru):
- surówka z białej kapusty
- surówka z czerwonej kapusty
- surówka z marchewki
- buraczki
- surówka z kapusty pekińskiej
- colesław
- surówka z pora
- mix świeżych sałat z sosem vinegret
- kapusta biała zasmażana
- modra kapusta na ciepło
- bukiet warzyw gotowany na parze polany masłem
Deser (1 do wyboru):
- lody z owocami i bita śmietaną
- kawa mrożona
- panna cotta z musem owocowym
- tiramisu
- mus czekoladowy z frużeliną owocową
Kolacja I (1 do wyboru):
- udziec wieprzowy serwowany z pieczonymi ziemniaczkami, kapustą zasmażaną i sosem myśliwskim lub surówką z kiszonej kapusty i sosem tzatziki
- szaszłyk wieprzowy lub drobiowy, pałki z kurczaka w ziołach, frytki, mix świeżych sałat z sosem winegret
- indyk ze szparagami z sosem gorgonzola z pieczonymi ziemniaczkami
Kolacja II (1 do wyboru) :
- bogracz
- boeuf strogonoff
- flaczki staropolskie
- żurek z jajkiem i biała kiełbaską
Do wszystkich zup serwujemy ciepłe, świeżo pieczone bułeczki.
Kolacja III:
– barszcz czerwony z krokietami i francuskimi pierożkami
Zimna płyta:
(10 do wyboru- serwowana na stoły)
(15 do wyboru- serwowana w formie bufetu)
- pólmisek wędlin i mięs staropolskich
- – deska serów podana z miodem i żurawiną
- tarteletki z łososia
- – panierowany mix ( pieczarki, cebulka, stripsy, kalmary) z sosem czosnkowym
- roladki z tortilli
- roladki z cukini i bakłażana
- roladki z łososia i z pstrąga
- galaretki drobiowe i wieprzowe
- śledzie na kilka sposobów
- pomidory z mozarellą z dodatkiem oliwy i świeżej bazylii
- szparagi w sosie tatarskim
- rożki z szynki nadziewane pastą chrzanową
- jajka z sosie tatarskim
- kuleczki z sera w posypkach
- sałatka z selera naciowego z serem pleśniowym i orzechami
- sałatka z surimi
- sałatka z pieczonego buraka z serem feta
- sałatka z wędzonym kurczakiem
- sałatka a’la gyros
- sałatka meksykańska
- sałatka jarzynowa
- sałatka z mini Ravioli
- sałatka grecka z serem feta i oliwkami
Do zimnej płyty serwujemy zawsze pieczywo oraz ćwikłe z chrzanem
Ponadto :
- ciasto (6 do wyboru)
- owoce
Napoje bez limitu:
- kawa
- herbata
- soki
- woda
Napoje gazowane dodatkowo płatne (pepsi, mirinda, schweppes, 7up):
- butelka 850ml- 15zł
- butelka 200 ml- 7zł
Świadczenia dodatkowo płatne :
- słodki bufet (mini deserki po 2 na osobę)- 20zł/os
- wiejski stół- 30 zł/os
Ponadto w cenie wesela:
- białe pokrowce, szarfy na krzesła
- białe lub kolorowe obrusy
- serwetki
Istnieje możliwość zorganizowania przyjęcia przy okrągłych stolach, w tym przypadku zimna płyta serwowana jest w formie bufetu
PROPOZYCJA II – ZŁOTY PAKIET WESELNY – 2- DNI Z NOCLEGIEM I POPRAWINAMI
Hotel Gorzelanny****:
PONIEDZIAŁEK-CZWARTEK – 510zł/os
PIĄTEK – NIEDZIELA – 570zł/os
Hotel Carina*** lub Hotel Chrobry:
PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK – 480zł/os
PIĄTEK – NIEDZIELA – 530zł/os
- Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
- Kieliszek wina musującego
Zupa (1 do wyboru):
- rosół drobioweo- wołowy z makaronem
- krem z borowików
- krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
- krem pomidorowy z grzankami
- krem czosnkowy z grzankami
- krem z białych warzyw
- krem z dyni
Mięso (5 do wyboru):
- tradycyjny kotlet schabowy
- devolai z masełkiem
- rolada śląska wołowa
- rolada śląska wieprzowa
- cordon blue
- polędwiczka wieprzowa
- pieczona kaczka
- filet drobiowy grillowany
- filet drobiowy w panierce panko
- sakiewka drobiowa z suszonymi pomidorami, serem feta i bazylią.
- stek z karczku
- pieczeń wieprzowa
- panierowana koperta że schabu z pieczarkami
Dodatki skrobiowe (2 do wyboru):
- ziemniaki gotowane z masełkiem i świeżym koprem
- ziemniaki puree
- ziemniaczki pieczone w ziołach
- kluski śląskie
- krokiety ziemniaczane
Sos:
- sos pieczeniowy
Surówki (3 do wyboru):
- surówka z białej kapusty
- surówka z czerwonej kapusty
- surówka z marchewki
- buraczki
- surówka z kapusty pekińskiej
- colesław
- surówka z pora
- mix świeżych sałat z sosem vinegret
- kapusta biała zasmażana
- modra kapusta na ciepło
- bukiet warzyw gotowany na parze polany masłem
Deser (1 do wyboru):
- lody z owocami i bita śmietaną
- kawa mrożona
- panna cotta z musem owocowym
- tiramisu
- mus czekoladowy z frużeliną owocową
Kolacja I (1 do wyboru):
- udziec wieprzowy serwowany z pieczonymi ziemniaczkami, kapustą zasmażaną i sosem myśliwskim lub surówką z kiszonej kapusty i sosem tzatziki
- szaszłyk wieprzowy lub drobiowy, pałki z kurczaka w ziołach, frytki, mix świeżych sałat z sosem winegret
- indyk ze szparagami z sosem gorgonzola z pieczonymi ziemniaczkami
Kolacja II (1 do wyboru) :
- bogracz
- boeuf strogonoff
- flaczki staropolskie
- żurek z jajkiem i biała kiełbaską
Do wszystkich zup serwujemy ciepłe, świeżo pieczone bułeczki.
Kolacja III:
– barszcz czerwony z krokietami i francuskimi pierożkami
Zimna płyta:
(10 do wyboru- serwowana na stoły)
(15 do wyboru- serwowana w formie bufetu)
- pólmisek wędlin i mięs staropolskich
- – deska serów podana z miodem i żurawiną
- tarteletki z łososia
- – panierowany mix ( pieczarki, cebulka, stripsy, kalmary) z sosem czosnkowym
- roladki z tortilli
- roladki z cukini i bakłażana
- roladki z łososia i z pstrąga
- galaretki drobiowe i wieprzowe
- śledzie na kilka sposobów
- pomidory z mozarellą z dodatkiem oliwy i świeżej bazylii
- szparagi w sosie tatarskim
- rożki z szynki nadziewane pastą chrzanową
- jajka z sosie tatarskim
- kuleczki z sera w posypkach
- sałatka z selera naciowego z serem pleśniowym i orzechami
- sałatka z surimi
- sałatka z pieczonego buraka z serem feta
- sałatka z wędzonym kurczakiem
- sałatka a’la gyros
- sałatka meksykańska
- sałatka jarzynowa
- sałatka z mini Ravioli
- sałatka grecka z serem feta i oliwkami
Do zimnej płyty serwujemy zawsze pieczywo oraz ćwikłe z chrzanem
POPRAWINY (od 12:00 do 18:00)
Zupa (1 do wyboru):
- żurek z jajkiem i białą kiełbasą
- kwaśnica
Drugie danie:
- mięso z dnia poprzedniego, dodatki skrobiowe, zestaw surówek
Zimna płyta na bufecie
Ciepła kolacja ma bufecie:
- potrawy zależne od wybranej opcji kolacji z przyjęcia weselnego
Ponadto:
- ciasto
- owoce
Napoje bez limitu:
- kawa
- herbata
- soki
- woda
Napoje gazowane dodatkowo płatne: (pepsi, mirinda, schweppes, 7up)
– butelka 850ml- 15zł
– butelka 200 ml- 7zł
Ponadto w cenie wesela:
Dodatkowe atrakcje w cenie wesela:
– Apartament dla Państwa Młodych
– Fontanna czekoladowa
– Winietki z nazwiskami gości na stoły
– Etykietki na alkohol
– Żywe kwiaty na stoły
– Możliwość wyboru okrągłych stołów (8 os.)W koszt wesela wliczone są: napoje, ciasto, tort weselny, winietki, etykiety na alkohol, fontanna czekoladowa, wystrój sali, żywe kwiaty na salę, wsparcie specjalisty, pomoc w organizacji oraz apartament dla Państwa Młodych w dniu wesela.
Za dodatkową opłatą możemy zorganizować:
Bufet Deserowy – babeczki, ciasteczka
Udziec pieczony podany z chlebem swojskim i kapustą zasmażaną
Bufet Wiejski
Paczki z ciastem (6 kawałków)
– Alkohol
– Fajerwerki
– Zaproszenia na ślub
– Organizacja transportu dla Pary Młodej oraz gości weselnych
– Opieka nad dziećmi podczas weselaWarunkiem rezerwacji jest podpisanie umowy i wpłacenie zadatku w wysokości 2000 zł w dniu podpisania umowy i 3000 zł na trzy miesiące przed terminem wesela, reszta rozliczana jest w dniu poprawin do godz. 12.00
DZIECI W WIEKU DO 3 LAT- GRATIS
DZIECI W WIEKU 3-10 LAT- 50 % CENYSMAKI TORTÓW do wyboru:
– wiśnia
– malina
– brzoskwinia
– orzech
– czekolada
– truskawka
– cytryna
– jogurt
– budyń