Zarówno ślub jak i przyjęcie weselne to szczególne wydarzenie, które na długo pozostaje w pamięci Pary Młodej oraz wszystkich zaproszonych gości. W naszych hotelach z myślą o tej ważnej chwili, specjalnie dla Państwa przygotowaliśmy bogatą ofertę weselną. Nabyte doświadczenie i wiedza naszych pracowników gwarantują realizację usług na najwyższym poziomie.

Z wielką przyjemnością zorganizujemy przyjęcie, o jakim każda Para Młoda marzy, według scenariusza opartego na tradycji, bądź według Państwa pomysłu. Sprawimy, że ta najważniejsza chwila w życiu pozostanie niezapomniana nie tylko przez Was ale i Waszych gości!

 

Z myślą o Wszystkich, którzy planują swój Ślub przygotowaliśmy specjalną ofertę:

  • menu weselne wraz z noclegiem i poprawinami
  • rabat przy zakupie alkoholu w Restauracji Hotelu Gorzelanny
  • do dyspozycji Gości bufet herbaciano – kawowy bez limitu
  • pełne wsparcie specjalisty do spraw organizacji przyjęć weselnych
  • Florysta
  • Pomoc w doborze stylisty (makijaż , fryzjer , dobór stroju)
  • Pomoc w doborze pojazdu dla młodej pary (bryczka, limuzyna, auta z epoki)
  • Pomoc w doborze fotografa i kamerzysty
  • Zorganizowanie transportu gości za dodatkową opłatą
  • Opiekę nad dziećmi podczas uroczystości weselnej za dodatkową opłatą
  • Realizacja najskrytszych marzeń i organizacja pomysłów
  • Nocleg w komfortowo wyposażonych pokojach

Masz pytanie? Napisz lub zadzwoń do nas!

Znajdziemy dla Ciebie idealne rozwiązanie!

info@hotelgorzelanny.pl   |   tel. 881 328 081

SALA WESELNA W HOTELU GORZELANNY ****

SALA WESELNA W HOTELU CARINA ***

PROPOZYCJA MENU WESELNEGO (2025)

PROPOZYCJA 1 – WESELE 1-DNIOWE

 

Hotel Gorzelanny****:

PONIEDZIAŁEK-CZWARTEK – 320zł/os

PIĄTEK – NIEDZIELA – 380zł/os

Noclegi dla gości weselnych wraz z śniadaniem – 160zł/os

Hotel Carina*** lub Hotel Chrobry:

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK – 290zł/os

PIĄTEK – NIEDZIELA – 350zł/os

Noclegi dla gości weselnych wraz ze śniadaniem – 140zł/os


 

  • Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
  • Kieliszek wina musującego

Zupa (1 do wyboru):

  • rosół drobioweo- wołowy z makaronem
  • krem z borowików
  • krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
  • krem pomidorowy z grzankami
  • krem czosnkowy z grzankami
  • krem z białych warzyw
  • krem z dyni

Mięso (5 do wyboru):

  • tradycyjny kotlet schabowy
  • devolai z masełkiem
  • rolada śląska wołowa
  • rolada śląska wieprzowa
  • cordon blue
  • polędwiczka wieprzowa
  • pieczona kaczka
  • filet drobiowy grillowany
  • filet drobiowy w panierce panko
  • sakiewka drobiowa z suszonymi pomidorami, serem feta i bazylią.
  • stek z karczku
  • pieczeń wieprzowa
  • panierowana koperta że schabu z pieczarkami

Dodatki skrobiowe (2 do wyboru):

  • ziemniaki gotowane z masełkiem i świeżym koprem
  • ziemniaki puree
  • ziemniaczki pieczone w ziołach
  • kluski śląskie
  • krokiety ziemniaczane

Sos:

  • sos pieczeniowy

Surówki (3 do wyboru):

  • surówka z białej kapusty
  • surówka z czerwonej kapusty
  • surówka z marchewki
  • buraczki
  • surówka z kapusty pekińskiej
  • colesław
  • surówka z pora
  • mix świeżych sałat z sosem vinegret
  • kapusta biała zasmażana
  • modra kapusta na ciepło
  • bukiet warzyw gotowany na parze polany masłem

Deser (1 do wyboru):

  • lody z owocami i bita śmietaną
  • kawa mrożona
  • panna cotta z musem owocowym
  • tiramisu
  • mus czekoladowy z frużeliną owocową

Kolacja I (1 do wyboru):

  • udziec wieprzowy serwowany z pieczonymi ziemniaczkami, kapustą zasmażaną i sosem myśliwskim lub surówką z kiszonej kapusty i sosem tzatziki
  • szaszłyk wieprzowy lub drobiowy, pałki z kurczaka w ziołach, frytki, mix świeżych sałat z sosem winegret
  • indyk ze szparagami z sosem gorgonzola z pieczonymi ziemniaczkami

Kolacja II (1 do wyboru) :

  • bogracz
  • boeuf strogonoff
  • flaczki staropolskie
  • żurek z jajkiem i biała kiełbaską

Do wszystkich zup serwujemy ciepłe, świeżo pieczone bułeczki.

Kolacja III:

– barszcz czerwony z krokietami i francuskimi pierożkami

Zimna płyta:

(10 do wyboru- serwowana na stoły)

(15 do wyboru- serwowana w formie bufetu)

  • pólmisek wędlin i mięs staropolskich
  • – deska serów podana z miodem i żurawiną
  • tarteletki z łososia
  • – panierowany mix ( pieczarki, cebulka, stripsy, kalmary) z sosem czosnkowym
  • roladki z tortilli
  • roladki z cukini i bakłażana
  • roladki z łososia i z pstrąga
  • galaretki drobiowe i wieprzowe
  • śledzie na kilka sposobów
  • pomidory z mozarellą z dodatkiem oliwy i świeżej bazylii
  • szparagi w sosie tatarskim
  • rożki z szynki nadziewane pastą chrzanową
  • jajka z sosie tatarskim
  • kuleczki z sera w posypkach
  • sałatka z selera naciowego z serem pleśniowym i orzechami
  • sałatka z surimi
  • sałatka z pieczonego buraka z serem feta
  • sałatka z wędzonym kurczakiem
  • sałatka a’la gyros
  • sałatka meksykańska
  • sałatka jarzynowa
  • sałatka z mini Ravioli
  • sałatka grecka z serem feta i oliwkami

Do zimnej płyty serwujemy zawsze pieczywo oraz ćwikłe z chrzanem

Ponadto :

  • ciasto (6 do wyboru)
  • owoce

Napoje bez limitu:

  • kawa
  • herbata
  • soki
  • woda

Napoje gazowane dodatkowo płatne (pepsi, mirinda, schweppes, 7up):

  • butelka 850ml- 15zł
  • butelka 200 ml- 7zł

Świadczenia dodatkowo płatne :

  • słodki bufet (mini deserki po 2 na osobę)- 20zł/os
  • wiejski stół- 30 zł/os

Ponadto w cenie wesela:

  • białe pokrowce, szarfy na krzesła
  • białe lub kolorowe obrusy
  • serwetki

Istnieje możliwość zorganizowania przyjęcia przy okrągłych stolach, w tym przypadku zimna płyta serwowana jest w formie bufetu

PROPOZYCJA II – ZŁOTY PAKIET WESELNY – 2- DNI Z NOCLEGIEM I POPRAWINAMI

 

Hotel Gorzelanny****:

PONIEDZIAŁEK-CZWARTEK – 510zł/os

PIĄTEK – NIEDZIELA – 570zł/os

Hotel Carina*** lub Hotel Chrobry:

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK – 480zł/os

PIĄTEK – NIEDZIELA – 530zł/os


 

  • Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
  • Kieliszek wina musującego

Zupa (1 do wyboru):

  • rosół drobioweo- wołowy z makaronem
  • krem z borowików
  • krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
  • krem pomidorowy z grzankami
  • krem czosnkowy z grzankami
  • krem z białych warzyw
  • krem z dyni

Mięso (5 do wyboru):

  • tradycyjny kotlet schabowy
  • devolai z masełkiem
  • rolada śląska wołowa
  • rolada śląska wieprzowa
  • cordon blue
  • polędwiczka wieprzowa
  • pieczona kaczka
  • filet drobiowy grillowany
  • filet drobiowy w panierce panko
  • sakiewka drobiowa z suszonymi pomidorami, serem feta i bazylią.
  • stek z karczku
  • pieczeń wieprzowa
  • panierowana koperta że schabu z pieczarkami

Dodatki skrobiowe (2 do wyboru):

  • ziemniaki gotowane z masełkiem i świeżym koprem
  • ziemniaki puree
  • ziemniaczki pieczone w ziołach
  • kluski śląskie
  • krokiety ziemniaczane

Sos:

  • sos pieczeniowy

Surówki (3 do wyboru):

  • surówka z białej kapusty
  • surówka z czerwonej kapusty
  • surówka z marchewki
  • buraczki
  • surówka z kapusty pekińskiej
  • colesław
  • surówka z pora
  • mix świeżych sałat z sosem vinegret
  • kapusta biała zasmażana
  • modra kapusta na ciepło
  • bukiet warzyw gotowany na parze polany masłem

Deser (1 do wyboru):

  • lody z owocami i bita śmietaną
  • kawa mrożona
  • panna cotta z musem owocowym
  • tiramisu
  • mus czekoladowy z frużeliną owocową

Kolacja I (1 do wyboru):

  • udziec wieprzowy serwowany z pieczonymi ziemniaczkami, kapustą zasmażaną i sosem myśliwskim lub surówką z kiszonej kapusty i sosem tzatziki
  • szaszłyk wieprzowy lub drobiowy, pałki z kurczaka w ziołach, frytki, mix świeżych sałat z sosem winegret
  • indyk ze szparagami z sosem gorgonzola z pieczonymi ziemniaczkami

Kolacja II (1 do wyboru) :

  • bogracz
  • boeuf strogonoff
  • flaczki staropolskie
  • żurek z jajkiem i biała kiełbaską

Do wszystkich zup serwujemy ciepłe, świeżo pieczone bułeczki.

Kolacja III:

– barszcz czerwony z krokietami i francuskimi pierożkami

Zimna płyta:

(10 do wyboru- serwowana na stoły)

(15 do wyboru- serwowana w formie bufetu)

  • pólmisek wędlin i mięs staropolskich
  • – deska serów podana z miodem i żurawiną
  • tarteletki z łososia
  • – panierowany mix ( pieczarki, cebulka, stripsy, kalmary) z sosem czosnkowym
  • roladki z tortilli
  • roladki z cukini i bakłażana
  • roladki z łososia i z pstrąga
  • galaretki drobiowe i wieprzowe
  • śledzie na kilka sposobów
  • pomidory z mozarellą z dodatkiem oliwy i świeżej bazylii
  • szparagi w sosie tatarskim
  • rożki z szynki nadziewane pastą chrzanową
  • jajka z sosie tatarskim
  • kuleczki z sera w posypkach
  • sałatka z selera naciowego z serem pleśniowym i orzechami
  • sałatka z surimi
  • sałatka z pieczonego buraka z serem feta
  • sałatka z wędzonym kurczakiem
  • sałatka a’la gyros
  • sałatka meksykańska
  • sałatka jarzynowa
  • sałatka z mini Ravioli
  • sałatka grecka z serem feta i oliwkami

Do zimnej płyty serwujemy zawsze pieczywo oraz ćwikłe z chrzanem


POPRAWINY (od 12:00 do 18:00)

Zupa (1 do wyboru):

  • żurek z jajkiem i białą kiełbasą
  • kwaśnica

Drugie danie:

  • mięso z dnia poprzedniego, dodatki skrobiowe, zestaw surówek

Zimna płyta na bufecie

Ciepła kolacja ma bufecie:

  • potrawy zależne od wybranej opcji kolacji z przyjęcia weselnego

Ponadto:

  • ciasto
  • owoce

Napoje bez limitu:

  • kawa
  • herbata
  • soki
  • woda

Napoje gazowane dodatkowo płatne: (pepsi, mirinda, schweppes, 7up)

– butelka 850ml- 15zł

– butelka 200 ml- 7zł

Ponadto w cenie wesela:

Dodatkowe atrakcje w cenie wesela:
– Apartament dla Państwa Młodych
– Fontanna czekoladowa
– Winietki z nazwiskami gości na stoły
– Etykietki na alkohol
– Żywe kwiaty na stoły
– Możliwość wyboru okrągłych stołów (8 os.)

W koszt wesela wliczone są: napoje, ciasto, tort weselny, winietki, etykiety na alkohol, fontanna czekoladowa, wystrój sali, żywe kwiaty na salę, wsparcie specjalisty, pomoc w organizacji oraz apartament dla Państwa Młodych w dniu wesela.

Za dodatkową opłatą możemy zorganizować:
Bufet Deserowy – babeczki, ciasteczka
Udziec pieczony podany z chlebem swojskim i kapustą zasmażaną
Bufet Wiejski
Paczki z ciastem (6 kawałków)
– Alkohol
– Fajerwerki
– Zaproszenia na ślub
– Organizacja transportu dla Pary Młodej oraz gości weselnych
– Opieka nad dziećmi podczas wesela

Warunkiem rezerwacji jest podpisanie umowy i wpłacenie zadatku w wysokości 2000 zł w dniu podpisania umowy i 3000 zł na trzy miesiące przed terminem wesela, reszta rozliczana jest w dniu poprawin do godz. 12.00

DZIECI W WIEKU DO 3 LAT- GRATIS
DZIECI W WIEKU 3-10 LAT- 50 % CENY

SMAKI TORTÓW do wyboru:
– wiśnia
– malina
– brzoskwinia
– orzech
– czekolada
– truskawka
– cytryna
– jogurt
– budyń